Kleine ongemakken

      2 Reacties op Kleine ongemakken

Kleine ongemakken.

Alleen wonen met een visuele beperking, kan dat? Een vraag die ik heel vaak krijg en ik kan daar alleen maar volmondig ja op zeggen. En natuurlijk zijn er wel eens dingen die niet vanzelf gaan of enige moeite kosten en soms is er echt wel eens hulp van een ander nodig. Maar met de technieken van tegenwoordig is het heel goed te doen.

Een van die technieken waar ik echt niet zonder kan zoals jullie al wel weten is mijn I-Phone. Geweldig wat ik allemaal kan met 1 apparaat. Waar ik eerder veel verschillende hulpmiddelen voor nodig had kan ik nu heel erg veel met mijn lieve Xander. Voor diegene die het nog niet weten, Xander is de voice-over die alles uitspreekt wat er op mijn telefoon gebeurd. Een superhandige app die ik steeds vaker gebruik is Seeing A I, gratis te downloaden in de app store. Een app die veel functies heeft die ik voorheen in allemaal verschillende apps gebruikte. Zo kan ik er teksten van papier mee lezen, streepjescodes van producten mee scannen en zo horen welk product ik in handen heb, geld herkennen, Foto’s maken en laten voorlezen wat er op staat, kleuren herkennen en er zit een lichtdetector op. Die laatste is superhandig. Want ja, wanneer is het tijd om een lamp aan te doen in huis? Als het donker is ja, maar als je dat verschil niet meer zo goed ziet is zo’n hulpmiddel wel handig. En ik gebruik hem ook om te weten of een lamp aan of uit is. Hij werkt op geluid. Bij een lage toon is het donker, hoe hoger het geluid hoe lichter. Ook handig om er achter te komen of de tv uit is heb ik ontdekt. Maar niet altijd alles gaat zonder hulp. Sinds dit weekend ben ik in het gelukkige bezit van een soundbar die het geluid van mijn tv beter maakt. Maar ja, iets wat nieuw is moet ik eerst weer leren kennen. Mijn zoon is hier erg handig in. Heeft hem aangesloten en uitgelegd. Maar jullie raden het al, de eerstvolgende keer dat ik hem wil aanzetten weigert hij alle dienst. Tja, en nu? Zoonlief gebeld maar telefonisch kwamen we er niet uit. Gelukkig was hij zo lief om naar me toe te komen en te kijken wat er aan de hand is. Probleem was snel opgelost en na weer enige uitleg moest ik het toch echt zelf kunnen.  Volgende dag, ai, weer hetzelfde probleem. Weer gebeld en ja hoor, telefonisch kwamen we er uit. En nu? Nu weet ik echt hoe het moet. Ach ja, het komt uiteindelijk allemaal wel goed, maar dat zijn wel van die momenten dat ik even vreselijk kan balen om er vervolgens weer vreselijk om lachen.

Conclusie? Ik kan heel veel alleen, maar soms moet ik gewoon hulp vragen en het vooral ook toelaten. En dat, tja, dat is soms nog wel een dingetje,:-).

Enne…. de app is voor iedereen te downloaden, dus ik zou zeggen probeer het maar eens en ik ben heel benieuwd naar jullie reacties en ervaringen.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

2 thoughts on “Kleine ongemakken

  1. Tina Desmaele

    Hoi, blij je terug te lezen. Ik heb ook RP en ik vroeg me af of je die app Seeing A.I ook in
    het Nederlands heb? tot dusver heb ik niet gevonden hoe ik van Engels naar Nederlands overschakel. Groetjes, Tina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *