Je bent blind of slechtziend als…..

      Geen reacties op Je bent blind of slechtziend als…..

Je bent blind of slechtziend als…….

Hoe een bericht op facebook voor een avond vol humor en zelfspot kan zorgen? Dat zal ik jullie uitleggen. Er kwam een bericht voorbij op facebook waarbij allerlei situaties werden geschetst over wat er zoal kan gebeuren als je blind of slechtziend bent.  En ik kan jullie verzekeren dat er dat heel veel zijn. Ik zal een paar voorbeelden noemen uit dat bewuste stukje.

-Je in de schemerige gang een trui op wilt rapen maar het blijkt de kat te zijn.

-Je wilt koken maar in plaats van de vloeibare boter de mayonaise hebt gepakt.

-Tegen een lantaarnpaal sorry roept nadat je er tegen aan bent gelopen

-Een totaal vreemde man een arm geeft op de markt

-Je op de camping met je geleidehond achter je vrouw aan loopt en de verkeerde caravan binnengaat.

-In de kledingzaak een leuk bloesje vindt maar er al iemand in zit.

-Goedemiddag mevrouw zegt maar het je eigen dochter blijkt te zijn.

-Je heel eigenwijs toch gaat fietsen in het donker terwijl je weet dat het niet meer kan. En er vervolgens achterkomt dat de paaltjes van dichtbij heel erg mooi zijn omdat je er tegenaan bent geklapt.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wij, als lotgenoten onder elkaar kunnen hier samen vreselijk om lachen. Nadat dit bericht in een groepsapp was gedeeld waren de appjes niet van de lucht. De een na de ander kwam met eigen meegemaakte voorbeelden. Ik heb werkelijk dubbel gelegen van het lachen. En toen ik eens goed ging nadenken kon ik er zelf ook nog wel een aantal bedenken. Ik opperde nog dat we er wel een boek over konden schrijven, maar een blog is natuurlijk ook een prima optie.

Een aantal voorbeelden uit de groepsalp en een paar van  mij? Nou vooruit, hier komen ze.

Je bent blind of slechtziend als je…

-Achter in de auto gaat zitten in plaats van voorin-

Zout in je koffie kiepert omdat het wit is.

-De verkeerde appt omdat je de naam niet goed kan lezen.

-Hallo buurvrouw roept en het blijkt je schoonmoeder te zijn.

-In je eentje aan de bar gaat zitten omdat je je kroegmaatjes niet herkent die aan een tafel zitten.

-Denkt dat je thee aan het drinken bent, maar blijkt dat je het theezakje bent vergeten.

-Naar een tegemoetkomende dame fluiten die in het voorbijgaan een draak van een vrouw blijkt te zijn.

-Hoort dat het pijpenstelen regent buiten. Je in je regenpak hijst omdat de hond eruit moet. Dan loop je naar buiten…en is het hartstikke droog!

-Na een muziekoptreden met alle muzikanten naar buiten loopt via het laadperron. Plotseling denken ik kan ook binnendoor, waarom loopt iedereen met zo’n grote boog? En dan een meter naar beneden storten omdat het dus een laadperron is. Helaas is diepte zien een probleempje.

Op het moment dat ons dit soort dingen overkomt is het vaak heel gênant, of ongemakkelijk, soms zelfs levensgevaarlijk. Maar achteraf is het soms werkelijk hilarisch en heb je nog eens iets leuks te vertellen op een feestje….. En aanvullingen onder dit bericht zijn natuurlijk altijd welkom:-)

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *