Soms zijn er van die dagen,

      1 reactie op Soms zijn er van die dagen,

Soms heb je van die dagen…

Ken je die? Van die dagen waarop alles mis lijkt te gaan. Vanaf het moment dat je je ogen open doet weet je het al. Dit wordt niet mijn dag.

De regen valt met bakken uit de lucht en het is zo lekker warm in bed. Ik heb een lange lege dag voor me en daardoor helemaal geen zin om op te staan. Nog even lekker liggen, nog even lezen, maar dan moet ik er toch echt uit want Bobbie wil ondanks de regen natuurlijk wel graag naar buiten. Ik trek mijn regenpak aan en ga eerst maar wandelen. Eenmaal buiten is het best lekker. Oké, het regent en waait, maar daar word ik goed wakker van en mijn hoofd waait lekker leeg. Thuis is het weer lekker warm, maar wat een natte zooi. Het water druipt van Bobbie en mij af. Bobbie droogmaken, de gang schoonmaken en zelf maar even onder de douche. Ontbijtje maken, verkeerde yoghurt, en ook nog eens naast het schaaltje, shoot! Ontbijten en nog wat langer blijven zitten. Wat nu? Ik heb totaal geen zin om het huis in kerstsfeer te brengen, maar ach, het moet toch een keer, dan maar meteen door de zure appel. Naar zolder om de spullen te pakken. Twee dozen mee naar beneden, dat kan best. Niet dus, de bovenste doos wilde eerder beneden zijn dan de rest. Gelukkig geen brokken! Een klein kunstboompje waar de lampjes al in zitten, er zitten drie stukjes slinger en tien kleine balletjes bij. Probeer die maar eens te verdelen als je het niet ziet. Eerst de pootjes er maar eens onder en de takken uit elkaar halen. Plotseling kan alles me gestolen worden en heb ik de neiging om het ding door de kamer te slingeren. Op dat moment bliept mijn mobiel. Lief vriendinnetje, en tevens lotgenoot,  vraagt of ik kom theedrinken. Noem het telepathie of zo, maar ik ga heel graag op haar aanbod in. Eerst nog even Bobbie uitlaten, kan mooi want het is droog. Tot ik nog maar net op weg ben. Er komt me een bak water naar beneden, niet normaal. Thuis alles weer droog maken en op naar vriendin.  Heerlijk samen even overal op mopperen en onze frustratie delen. En, heel belangrijk, samen lachen. Eenmaal thuis meteen maar weer met Bobbie naar buiten, weer alles nat en brrr, wat is het ineens koud. Patat in de actyfry, net iets te lang, beetje aangebrand en worteltjes ontploft in de magnetron. Ondertussen staat die miniboom nog op mijn eettafel als een stil protest. Laten staan tot morgen of toch nu maar doen? Nou, hup, afmaken maar dan is het maar klaar. Het lukt voor geen meter, uiteindelijk geef ik het op en laat het voor wat het is. Ik onderdruk nog net de neiging om het ding in de container te kieperen. Dan maar even lekker lachen met het programma van Linda de Mol op tv. Sodeju, ik krijg de tv niet aan. Van alles geprobeerd, maar het werkt niet. Geen geluid. Dan maar niet. Ik kruip met een kop thee op de bank….en val in slaap. Even later schrik ik wakker.

Ik besluit dat het mooi is geweest voor vandaag. Dit is niet mijn dag. Ik ga mijn bed op zoeken en kruip lekker weg onder de dekens. Welterusten!

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

1 thought on “Soms zijn er van die dagen,

  1. Toni Hoefsloot

    Ha Joke!
    Moet haast zaterdag zijn geweest. Wat een beestenweer! Echt zo’n dag waar je je doorheen moet worstelen. Niks ondernemen is dan het beste. Moedig, dat je juist dan de boom op gaat tuigen! Hou je niet van muziek? Ik zet dan vrolijke muziek op en nestel me met een pot thee en de E-reader in een stoel. Restanten speculaasbrokken erbij en ziedaar: een prima ‘cocoenday’. Maar ja, ik had geen hond hier die zaterdag! Makkelijk praten.
    Hartegroet, Toni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *