Vertrouwen dat groeit

      1 reactie op Vertrouwen dat groeit

Vertrouwen dat groeit.

Een band tussen mens en dier, wat is er nou mooier en zuiverder? Een band met een geleidehond heeft nog een extra dimensie. Een extra sterke band, een vertrouwensband.

Blind vertrouwen, dat is wat je te doen staat als je een geleidehond krijgt om je vrijheid te vergroten. En dat heeft tijd nodig. Er wordt vaak gezegd dat het een half jaar tot een jaar kan duren voor die band er volledig is en je samen een superteam vormt. In mijn geval heeft het wat langer geduurd door alle dingen die er gebeurd zijn in mijn privéleven. Maar o, wat gaan wij, Bobbie en ik, op dit moment lekker. En hoe onwijs leuk is het om dat af en toe bevestigd te krijgen.

Tijdens een mobiliteitstraining waarbij we een behoorlijke lange route hebben gelopen doet Bobbie het geweldig. En dat we veel geoefend hebben blijken we ook uit te stralen. Bobbie durft meer te vertrouwen op mij en ik op hem. Hij is niet meer zo snel van slag als iets anders moet en pakt het daarna weer sneller op. Zo leuk als dat gezien wordt. Daar groeit mijn zelfvertrouwen ook weer van.

Afgelopen weekend waren we op onbekend terrein in een behoorlijk drukke omgeving. Een goede training voor Bobbie en mij. Samen schijnen we behoorlijk wat zelfvertrouwen en zekerheid uit te stralen. Grappig, maar het klopt wel. Doordat ik niet weet wat er komen gaat en waar we heen moeten vertrouw ik volledig op Bobbie en natuurlijk op een paar extra ogen die weten waar we heen moeten. Dat vertrouwen straal ik dan waarschijnlijk uit naar Bobbie. en dan blijkt hij dus ook heel goed werk te verrichten. Er stond, zoals ik later hoorde,  een groot bord op de stoep waar je zowel links als rechts omheen kon. Rechts was de meeste ruimte en Bobbie heeft dus zonder aarzelen die rechterkant genomen. Dat is mij dus totaal ontgaan maar als ik dat dan terug hoor is dat zo gaaf en gloei ik van trots. We kwamen veel mensen tegen maar Bobbie liet zich niet afleiden. Er was op een zeker moment een vrouw die even aan de kant moest omdat Bobbie, bijna arrogant, gewoon doorliep. Alsof hij dacht ik loop hier, ga jij maar even aan de kant. Geweldig. Het geeft mij weer een extra boost aan vertrouwen.

Vertrouwen in mijn maatje, mijn superharre werker, mijn alles. Wij zijn heel hard op weg om een superteam te worden waar niemand tussen komt. Bobbie was al erg op mij gericht maar dit wordt met de dag sterker. Een prachtige zuivere vriendschap.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

1 thought on “Vertrouwen dat groeit

  1. Toni Hoefsloot

    Wat ongelooflijk fijn voor jullie Joke! En wat een geweldig positieve collumn. Ik ben superblij voor jullie allebei. Gelukkig het nieuwe jaar in dus.
    Hartelijke groet, Toni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *