NK Showdown

      1 reactie op NK Showdown

Nk Showdown

Ik heb al veel geschreven over de sport Showdown. Daar heb ik echt mijn passie in gevonden. Ik vind het heerlijk om te spelen, mij helemaal te geven en focussen. Even alles loslaten en alleen met dat spelletje bezig zijn.  Het vergt enorm veel concentratie en uithoudingsvermogen. Heerlijk om het hoofd leeg te maken.

In 2015 heb ik kennis gemaakt met deze sport en had nooit kunnen bedenken wat ik er allemaal mee zou kunnen bereiken. Ik heb een fanatisme in mijzelf ontdekt waarvan ik nooit heb geweten dat ik die in mij had. Ik sta er elke keer weer versteld. van. In het begin was het gewoon 1 keer in de week op woensdagavond gezellig een potje showdownen. Toen bleek dat ik er best een beetje feeling voor had kwamen er toernooien bij. Zo leuk om met veel mensen met die sport bezig te zijn. Een prettige bijkomstigheid is dat je veel nieuwe mensen leert kennen, een leuk sociaal gebeuren. In juni 2016 zijn wij een echte showdownvereniging geworden, Showdownvereniging Bon-Bini in Wehl. Ik kreeg een plekje in het bestuur als secretaris en dat doe ik nog steeds met veel plezier. En na een jaar spelen kwam de landelijke competitie ter sprake. Ik twijfelde, was ik daar wel goed genoeg voor, zou ik dat wel kunnen, zou ik niet enorm afgaan? Op aandringen van mijn trainingsmaatjes die al competitie speelden heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Als nieuwkomer begin je in de laagste klasse, de derde. Aan het eind van het seizoen waarin ik als zevende eindigde had ik het geluk om door te mogen stromen naar de tweede klasse. Er kwamen veel nieuwe mensen bij en er stopten er ook een aantal waardoor ik doorschoof naar boven. Het volgende seizoen in de tweede klasse ging het geweldig. Ik heb mezelf verbaasd door als derde te eindigen en zodoende rechtstreeks te promoveren naar de eerste klasse. Ongelooflijk, dit had ik nooit durven denken. Afgelopen seizoen mocht ik dus uitkomen in de eerste klasse. Wat een leuk seizoen en wat een geweldige wedstrijden heb ik gespeeld. Wedstrijden die ik dik verloor, spannende wedstrijden waarbij mijn tegenstander en ik erg aan elkaar gewaagd waren en wedstrijden die ik vrij makkelijk kon winnen. Helaas heb ik door alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is een hele slechte competitiedag gehad van de vier waarbij ik alle wedstrijden heb verloren. Maar ondanks dat ben ik als twaalfde geëindigd en dat is prima voor nu. Ik mag volgend jaar gewoon weer uitkomen in de eerste klasse. 

Maar waar ik nog het meest trots op ben en wat ik nog steeds niet goed kan geloven, is dat ik mij het afgelopen competitieseizoen geplaatst heb voor het NK. Ik mag gewoon naar de Nederlandse Kampioenschappen! Ik, die nooit iets met sport heb gehad en nooit aan sport heb gedaan. Ik heb mij gewoon geplaatst bij de beste twaalf dames van Nederland! Af en toe moet ik mezelf even knijpen om het werkelijk te geloven. En morgen 22 Juni 2019 is het zover. De Nederlandse Kampioenschappen Showdown in Amsterdam. Ik heb mij als negende geplaatst, dus de illusie om Nederlands Kampioen te worden is er zeker niet. Het is voor mij gewoon een hele eer om mee te mogen doen. Gewoon fantastisch om het een keer mee te mogen maken op mijn 47ste! Wie had dat ooit kunnen bedenken.

De spanning begint wel een klein beetje te komen maar ik ga vooral heel erg genieten. Ik moet er wel even wat voor over hebben want mijn wekker gaat morgen om half zeven om vervolgens om half acht te vertrekken. En hoe leuk is het dat we gewoon met vier mensen van onze vereniging mogen deelnemen. In de voorrondes speel ik vijf pittige wedstrijden. En daarna nog een wedstrijd om mijn plek in de ranking te bepalen. Een behoorlijke klus, een uitputtingsslag denk ik zo. Maar wat heb ik er ongelooflijk veel zin. in. Volgende week zal ik jullie mijn belevenissen vertellen.

Het is jammer dat showdown nog relatief onbekend is in Nederland. Dus ik kan er niet vaak genoeg over vertellen. Neem ook eens een kijkje op onze website www.showdownbonbini.nl of op onze facebookpagina Showdownvereniging Bon-Bini.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

1 thought on “NK Showdown

  1. Toni Hoefsloot

    Ha Joke!
    Hier hoor ik van op. Fantastisch wat je gaat doen in Amsterdam. Ik wens je alle succes van de wereld op het NKshowdown morgen. Geniet ervan en ga ervoor. Ben natuurlijk geweldig benieuwd hoever je komt. Je bent vast een geduchte concurrent voor alle deelnemers.
    Ik ga voor je duimen!!!
    Hartegroet, Toon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *