Warm, warmer…..HEET!

      1 reactie op Warm, warmer…..HEET!

Warm, warmer…..HEET!

En dan zit je zomaar in een heel gedenkwaardige week. Zoals de berichten nu doen geloven gaat het Donderdag plaatselijk 41 graden worden. De records vliegen ons weer om de oren. En als wij het al warm vinden hoe is het dan voor onze dierenvriendjes?

Bobbie heeft sowieso niet veel op met warmte. Als het een graad of 25 is heeft hij het echt al heel erg warm. Het tempo gaat achteruit en hij hijgt zich een versuffing. Afgelopen Maandag hadden we nog een kort taxiritje staan. Toen we werden opgehaald had de auto een poosje in de zon gestaan en het was echt heel warm. Dan kan een auto airco hebben maar voor die warmte de auto uit is was ik al bijna thuis. Onderweg heb ik me echt even zorgen gemaakt want Bobbie begon best rare snurkgeluidjes te maken bij het ademen. Toen we thuiskwamen wist hij niet hoe snel hij de auto uit moest, maar was gelukkig gelijk erg levendig en blij. Vandaag wordt het zo’n 33 graden. Ik was net even in de tuin en voelde met mijn hand de stenen. Niet te doen, ongelooflijk warm. En dan te bedenken dat een hond daar met zijn blote voetzooltjes op loopt. Ik heb de buitendeur weer snel dichtgedaan. Voorlopig kom ik met Bobbie niet buiten. Vanavond mag hij weer lekker rennen als het iets is afgekoeld. Dan vraag ik me toch echt af hoe het de komende dagen moet. Bobbie is helaas geen waterrat, dus hem verblijden met een zwembad heeft geen zin. Een handdoek lekker natmaken en op de grond leggen is natuurlijk ook prima maar ook daar gaat hij liever niet op liggen. Water drinken doet hij altijd al weinig en ook met die warmte krijg ik er geen extra water in. Gewoon rustig binnen blijven. Ramen, deuren en gordijnen maar dicht en een ventilator aan. Tussendoor heel even snel plassen aan de overkant bij een boom en dan heel snel weer naar binnen. ’s Avonds maar lekker een stuk wandelen als het afgekoeld is, maar ja dat afkoelen is ook niet echt aan de orde met deze temperaturen

Ik ben zelf geen fan van deze extreme temperaturen maar voor onze viervoeters is het echt geen feestje. Twijfel je daar aan? Ga maar eens met je blote voeten op de stoep staan als de zon volop schijnt, dan weet je hoe het voor een hond moet voelen. Daarbij staan zij natuurlijk ook nog eens veel dichter bij de grond waar het zo ongelooflijk warm is. En asfalt is helemaal geen optie. De komende dagen blijven wij na onze ochtendwandeling dan ook maar veilig binnen. Doet jij dat ook met je viervoeter?

Quote: Terwijl ik dit zit te schrijven hoor ik een uitgebreid interview met een dierenarts op de radio. Hij noemt logische tips op maar het kan niet vaak genoeg gezegd vind hij. Helaas gebeurd het nog steeds dat een hond in auto of caravan wordt gelaten. Dat kan dus echt niet. En hij geeft aan om tijdens deze temperaturen echt 0 activiteiten met je hond te ondernemen. En iets wat ik wel wist over de voetzooltjes maar niet over de neus of oren van een hond, deze kunnen met deze temperaturen heel erg snel verbranden. Witte honden hebben meer last van de warmte als zwarte en de huid kan dan razendsnel verbranden. Dus echt de hond uit de zon laten. Om extra vocht binnen te krijgen was er de volgende tip, vries iets lekkers in zodat de hond het ijs er af kan likken. Dat ga ik dus maar eens doen.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

1 thought on “Warm, warmer…..HEET!

 1. Toni Hoefsloot

  Ha Joke.
  Echt afzien dezer hete dagen. Als Gabber het echt te heet krijgt neem ik een tuingieter water mee naar een schaduwrijke plek. Daat overgiet ik hem langdurig. vindt ie aanvankelijk niet leuk maar na enig dralen laat hij het gewoon toe. Daarna gaat hij lekker in de plas water liggen en vindt hij het prima.
  In huis ligt hij op de tegelvloer. Dat is bij mij in huis de koelste plek.
  Sterkte met alle hitte!
  Groet, Toon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *