Een dagje strand

      Geen reacties op Een dagje strand

Dagje strand met nieuwe uitdagingen.

Samen met een vriendin ben ik heerlijk een dag naar zee geweest. Even lekker uitwaaien. Alles even vergeten en hoofd leegmaken. Heerlijk. Bobbie ging ook mee en dat was een nieuwe uitdaging omdat ik hem eigenlijk nooit meeneem als er iemand anders meegaat.

We gingen lekker vroeg weg zodat we een heerlijk lange dag voor ons hadden. Bobbie vindt het altijd prima in auto of taxi, zelfs deze rit van bijna twee uur verliep zonder problemen. We kwamen mooi op tijd aan in Wijk aan Zee. De auto kan bij wijze van  spreken bijna op het strand geparkeerd worden, voldoende parkeerruimte en geen parkeergeld. Waar vindt je dat nog. Er was een lekker grasveld waar Bobbie mooi even uitgelaten kon worden. En toen ging het tuig om en moest hij aan het werk. En zoals altijd op vreemd gebied had hij er meteen veel lol in. Eerst maar eens lekker een kop thee met wat lekkers en Bobbie bleef lekker bij ons liggen. En toen het strand op. Even ploegen door het mulle zand, op naar de vloedlijn waar het heerlijk lopen is. Schoenen uit en met de voetjes in het water. Ik was nog nooit met Bobbie bij zee geweest en hij is geen waterhond dus was ik zeer benieuwd hoe hij het zou vinden. Nou, daar had ik me geen zorgen over hoeven maken. Wat had hij een plezier. Hij liep netjes in de beugel door het water en over het strand. Natuurlijk mocht hij ook nog even los en hij sprong als een dolle in de golven. Prachtig vond hij het. Aangekomen in IJmuiden hebben we heerlijk geluncht en Bobbie kreeg een bak water. Hij heeft lekker uit liggen rusten. Weer terug hebben we alleen op het strand gelopen, zo konden wij en Bobbie natuurlijk helemaal, lekker opdrogen. Maar Bobbie dacht er duidelijk anders over. Steeds trok hij weer richting water en moest ik hem weer corrigeren. Maar hij bleef volhouden. Ik ook! Terug in Wijk aan Zee hebben we lekker een wijntje genomen en wat gegeten. Bobbie bleef lekker liggen, die was er wel klaar mee, al bleef hij wel alert als er mensen voorbij kwamen.

Het was een heerlijke dag en wat heb ik mij vrij gevoeld. De eerste keer met Bobbie in beugel tijdens een uitstapje. Een enorm gevoel van vrijheid om gewoon lekker op het strand te lopen zonder bij iemand aan de arm te hoeven hangen. Een soort gevoel van gelijkwaardigheid of zo.  Gewoon allebei lekker lopen en kletsen. Ook mijn vriendin vond het erg fijn op deze manier. Voor haar een stuk minder belastend. Voor mij is dit wel iets om mee te nemen. Ik ga Bobbie nog vaker meenemen dan ik nu al doe. Als het tenminste voor ons allebei iets toevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *