Het verhaal van Bobbie

      Geen reacties op Het verhaal van Bobbie

Verhaal van Bobbie

Ik ben zo blij dat het met mijn vrouwtje weer iets beter gaat. Dat betekend dat wij ook weer iets meer samen op pad gaan en dat vind ik natuurlijk geweldig. Heel eerlijk gezegd heb ik mij de afgelopen tijd best wel een beetje verveeld. Maar hé, de gezondheid van mijn vrouwtje is toch het belangrijkste.

We hebben weer wat lange routes gelopen en dan ben ik echt blij. Af en toe loop ik zo hard dat ik even vergeet dat mijn vrouwtje ook nog mee moet. En als we met de taxi op pad gaan wil ik zo graag naar buiten als we op de plaats van bestemming zijn dat ik vaak als eerste wil uitstappen maar dat vind ze dan weer niet goed. Maar als het mij af en toe toch lukt dan pak ik buiten de riem vast en wil dan dat ze snel naar buiten komt zodat we verder kunnen. Vrouwtje moet soms wel om mijn enthousiasme lachen, maar soms als ik het iets te bont maak wordt ze best wel streng.

En weet je? Ze is de laatste tijd wel erg lief voor mij en verwend mij ontzettend. Ze laat dingen op het aanrecht staan waar ik dan zo bij kan. Zoals een hele pan nasi, die was me toch lekker. De kaassoufle’s waren een beetje koud op mijn maag, maar ach, een gegeven paard….. En een paar dagen geleden heb ik mij nog heerlijk tegoed gedaan aan een grote bak met groene dingen, volgens mij noemt ze dat sla of zo. Maar daar zaten ook andere lekkere dingetjes bij in. En dan vind ik mijn vrouwtje zo lief. Helemaal snappen doe ik het niet. De eerste keer moest ze vreselijk lachen maar de andere keren was ze niet echt blij, snappen jullie dat nou? De laatste keer kreeg ik zelfs geen brokken, nou vraag ik je!

Maar ik ga niet klagen hoor. Ik heb tenslotte ook nog een nieuwe mand gekregen. Nou ja mand, het is meer een bank. Lekker groot en zacht. En heel soms als het vrouwtje in een gekke bui is komt ze zelfs wel even bij mij liggen. Wat ik alleen niet snap is dat er sinds een paar dagen een groot ding voor de voordeur hangt, volgens mij noemt ze dat een gordijn. Het wordt er donker van en dat vind ik niet echt leuk. Als het ’s morgens te lang donker blijft naar mijn zin ga ik naar boven en vind ik dat het hoog tijd wordt dat ze uit bed komt. En dat vind zij dan weer niet leuk.

Mensen en dieren, volgens mij gaan we elkaar nooit helemaal begrijpen. Maar ik vindt haar meestal echt wel heel erg lief en zij mij ook.

Heerlijke ondeugende 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *