Amy

Amy is geboren op 25 november 2009. De eerste 8 weken heeft ze doorgebracht bij de moeder, en daarna is ze bij een puppypleeggezin geplaatst. Die hebben haar alle basiskennis bijgebracht en haar opgevoed tot een geweldige hond. Toen ze 1 jaar was is ze weer teruggekeerd naar de hondenschool Herman Jansen. Daar heeft ze een intensieve training tot geleidehond gevolgd. Eind juni 2011 kreeg ik een telefoontje van de hondenschool dat er een geleidehond voor mij was, en nog diezelfde dag kwam Amy kennismaken. Samen met de trainster hebben we een rondje gelopen om te kijken of we qua tempo een match waren, en natuurlijk om te kijken of er een klik was tussen ons. Nou, die was er dus!

Op 19 augustus 2011 was het dan zover. Amy kwam definitief bij ons wonen. Ze werd op vrijdag gebracht zodat we eerst een weekend aan elkaar konden wennen, en op maandag startte de begeleiding. Die heb ik twee weken bijna dagelijks gehad, en daarna moesten we het samen doen. Amy is een Golden Doodle. Een kruising van een Golden retriever en een koningspoedel. Dit ras is speciaal gefokt voor mensen met allergieën. Deze honden verharen namelijk niet! In huis is ze een geweldig lieve en rustige hond, die in de tuin helemaal gek is van voetballen! De hele dag kan ze zich vermaken met een bal, en gaat dan de hele tuin door. Verder is ze wel behoorlijk eigenwijs en kan behoorlijk uitdagen. Maar met een goede benadering, die ik inmiddels aardig begin te kennen, komen we een heel eind. Haar werk als geleidehond doet ze perfect en ze vind het erg leuk. Vooral nieuwe uitdagingen. Onvoorstelbaar knap wat deze honden allemaal kunnen. Ik hoop nog lang van haar te kunnen genieten, en samen met haar nog vele veilige kilometers te mogen maken.

Helaas is het werken met Amy niet altijd over rozen gegaan. Op 15 september 2016 heb ik helaas afscheid moeten nemen van mijn lieve vriendinnetje. Ik mis haar nog elke dag. Ik hoop in de toekomst weer een nieuwe geleidehond te krijgen. Mocht het zover zijn, zal ik hem of haar hier uiteraard aan jullie voorstellen.

Lieve Amy, ik mis je. Het ga je goed!